• Onze trainingenDe beste trainingen, de beste docenten, de hoogste slagingspercentages.
  • Onze vakkundigheidDé opleider van Nederland op het gebied van informatiebeveiliging en business continuity management
  • Onze visieGeen iPad om je te paaien, maar gewoon uitstekende cursussen tegen een aantrekkelijke prijs.

Winthonlaan b

Adres

Winthontlaan 200

3526 KV Utrecht

 

Postadres

Postbus 85183

3508 AD Utrecht

 

Telefoon

+31 (0) 30 7508806

 

E-mail

Administratie@educationpartners.nl

 

KVK 58260633

 

Verslag van de (ISC)2 NL CryptoNight

ISC2 chapter netherlands logo

Op de CryptoNight van (ISC)² NL - dinsdag 10 juni - hebben de drie sprekers de ruim 60 aanwezigen vanuit een andere invalshoek laten zien hoe het mis kan gaan bij het gebruik van cryptografie.

  • Arthur Donkers vertelde over hoe cryptografie werkt, hoe je het gebruikt en mogelijke zwakheden. "Een verkeerd begrip van cryptografie en certificaten kan leiden tot een volstrekt misplaatst vertrouwen in ogenschijnlijk veilige communicatie."
  • Stephen Cheney ging in op de toepassing van crypto op basis van SecureZIP bij pensioenuitvoerder Timeos. "Een beperkte kijk op het toepassingsgebied kan leiden tot problemen met interoperabiliteit, nu en in de toekomst".
  • Luuk Danes waarschuwde voor typische valkuilen bij het gebruik van cryptografie en vertelde hoe je die kan voorkomen. "Je loopt zelf het risico de verkeerde crypto voor het verkeerde probleem in te zetten, waardoor je wel veel tijd en geld kwijt bent, maar nog steeds geen beveiliging hebt."

Drie verhalen, zoals gezegd vanuit drie verschillende invalshoeken. Wat ze allemaal gemeen hadden was dit: probeer vooral niet zelf de cryptografie te bedenken, laat dat aan de specialisten. Maar met een beetje gezond verstand is het toepassen van cryptografie heel goed te doen.

Het Nederlandse (ISC)² Chapter, kortweg (ISC)² NL, is de verzamelplaats voor iedereen met een (ISC)²-certificaat en iedereen met interesse voor de technische kant van informatiebeveiliging. Education Partners, sponsor van (ISC)² NL, sponsorde ook deze CryptoNight.

De presentaties kun terugvinden op de website van (ISC)² NL.

 

CryptoNight 600x203