• Onze trainingenDe beste trainingen, de beste docenten, de hoogste slagingspercentages.
 • Onze vakkundigheidDé opleider van Nederland op het gebied van informatiebeveiliging en business continuity management
 • Onze visieGeen iPad om je te paaien, maar gewoon uitstekende cursussen tegen een aantrekkelijke prijs.

Winthonlaan b

Adres

Winthontlaan 200

3526 KV Utrecht

 

Postadres

Postbus 85183

3508 AD Utrecht

 

Telefoon

+31 (0) 30 7508806

 

E-mail

Administratie@educationpartners.nl

 

KVK 58260633

 

Kennissessie Risicos rondom uitbesteden en cloud

Uitbesteden en cloud De inschrijving voor de kennissessie 'Risico's rondom uitbesteden en cloud' is begonnen! We organiseren in eerste instantie twee sessies: donderdag 15 juni 2017 en donderdag 22 juni 2017.

De sessie van 15 juni is inmiddels vol! In de sessie van 22 juni zijn nog plaatsen. Dus wees er snel bij!

Tijdens de kennissessie krijg je inzicht in het proces van uitbesteden en het gebruik van The Cloud. Verder krijg je inzicht in de risico’s en mogelijke maatregelen om de risico’s van het uitbesteden en het gebruik van The Cloud te verminderen. Daarmee heb je handvatten die uiterst bruikbaar zijn in je dagelijkse praktijk.

Ben je geinteresseerd, schrijf je dan snel in!

CISM Preparation Course weer succesvol afgerond

CISM 20170510.510, 11 en 12 mei 2017 is onze CISM prapration Course weer geweest. De training was wederom een succes. We zijn blij met de (zeer) positieve waardering van de cursisten.

Bas van der Linden heeft in deze drie dagen in hoog tempo de cursisten geholpen de stof voldoende onder de knie te krijgen, zodat zij het examen kunnen halen.

We wensen de cursisten succes met het afleggen van het examen!

Nieuwe Kennissessie referentiekaders voor informatiebeveiliging

Kennissessie referentiekaders - 201411

Education Partners organiseert een kennissessie die meer inzicht geeft in de referentiekaders die veel gebruikt worden in informatiebeveiliging. Het belang van referentiekaders wordt steeds groter. Toezichthouders in verschillende sectoren gebruiken referentiekaders voor het uitoefenen van toezicht. Bij uitbesteding of in zee gaan met een ‘cloud provider’ kan een referentiekader helpen om de regie over de dienstverlening van de derde partij te voeren. En verder kan een referentiekader helpen de eigen organisatie auditbaar ‘goed’ in te richten.

Bekende kaders zijn: ISO27001, ISO27002, NEN7510, ISAE3402 Type I en Type II, SSAE16, SOC1, SOC2, SOC 3, ISO31000, ISO22301, COBIT, Webtrust, ZEKER-ONLINE, Star cloud.

Echter de grote verscheidenheid aan referentiekaders brengt ook de vraag met zich mee hoe het gebruik en de administratie van de referentiekaders efficiënt ingericht kan worden.

De kennissessie helpt je inzicht te krijgen in:

 • Welke kaders er zijn;
 • Wat de voornaamste overeenkomsten en verschillen zijn tussen de referentiekaders;
 • Welke functies referentiekaders kunnen hebben binnen jouw onderneming;
 • Hoe je het gebruik van verschillende referentiekaders efficiënt kan inrichten.

De Kennissessie is georganiseerd in nauwe samenwerking met Auditconnect. Auditconnect heeft ruime ervaring in certificeringsaudits.

We hopen je te mogen verwelkomen op onze kennissessie van donderdag 20 november 2014!

Verslag van de (ISC)2 NL CryptoNight

ISC2 chapter netherlands logo

Op de CryptoNight van (ISC)² NL - dinsdag 10 juni - hebben de drie sprekers de ruim 60 aanwezigen vanuit een andere invalshoek laten zien hoe het mis kan gaan bij het gebruik van cryptografie.

 • Arthur Donkers vertelde over hoe cryptografie werkt, hoe je het gebruikt en mogelijke zwakheden. "Een verkeerd begrip van cryptografie en certificaten kan leiden tot een volstrekt misplaatst vertrouwen in ogenschijnlijk veilige communicatie."
 • Stephen Cheney ging in op de toepassing van crypto op basis van SecureZIP bij pensioenuitvoerder Timeos. "Een beperkte kijk op het toepassingsgebied kan leiden tot problemen met interoperabiliteit, nu en in de toekomst".
 • Luuk Danes waarschuwde voor typische valkuilen bij het gebruik van cryptografie en vertelde hoe je die kan voorkomen. "Je loopt zelf het risico de verkeerde crypto voor het verkeerde probleem in te zetten, waardoor je wel veel tijd en geld kwijt bent, maar nog steeds geen beveiliging hebt."

Drie verhalen, zoals gezegd vanuit drie verschillende invalshoeken. Wat ze allemaal gemeen hadden was dit: probeer vooral niet zelf de cryptografie te bedenken, laat dat aan de specialisten. Maar met een beetje gezond verstand is het toepassen van cryptografie heel goed te doen.

Het Nederlandse (ISC)² Chapter, kortweg (ISC)² NL, is de verzamelplaats voor iedereen met een (ISC)²-certificaat en iedereen met interesse voor de technische kant van informatiebeveiliging. Education Partners, sponsor van (ISC)² NL, sponsorde ook deze CryptoNight.

De presentaties kun terugvinden op de website van (ISC)² NL.

 

CryptoNight 600x203

CryptoNight op 10 juni 2014

ISC2 chapter netherlands logoCryptografie vormt de basis van beveiligde communicatie en is de hoeksteen van het vertrouwen dat je in het internet zou kunnen hebben. Hoewel cryptografie als zodanig het werkveld van specialisten is, is het gebruik van cryptografische technieken voor iedereen goed te begrijpen. Op 10 juni 2014 organiseert het Dutch Chapter van (ISC)² een avond over de toepassing van cryptografie.

Er wordt gesproken over:

 • Public Key Cryptography, Certificaten en HTTPS... What can possibly go wrong? - Arthur Donkers en Ralph Moonen
 • Crypto op basis van SecureZIP bij pensioenuitvoerder Timeos - Stephen Cheney
 • Correct toepassen van cryptografie - Luuk Danes

Deze avond is gratis toegankelijk voor iedereen. Education Partners sponsort de avond.

Het programma vind j e op de website van het Dutch Chapter van (ISC)2. Daar kun je je ook aanmelden.